Tjänster

Vi strävar efter att skapa ditt drömhem i Spanien – från idé till inflyttningsklart hem.


De flesta av våra kunder har precis köpt en fastighet men upplever att det är en utmaning att renovera ett hus i ett annat land, oavsett om det handlar om språk, regler, nya material, byråkrati eller en byggkultur som många upplever som annorlunda än hemma. Det kan även vara svårt att följa processen när man fortfarande har en vardag att ta hand om i sitt hemland. Därför följer vi dig hela vägen, från idé till inflyttningsklart hem. Så kan du fokusera på din dröm.

Alla våra projekt är unika eftersom varje kund har sin egen dröm och olika behov. Tack vare en lång erfarenhet av stora som små byggprojekt har vi den kunskap och det kontaktnät som krävs. Vi har specialiserat oss på nyckelfärdiga projekt som innebär att vi hjälper till under hela processen. På så sätt kan vi erbjuda en trygg och kvalitetssäkrad byggprocess, så väl som en vacker och skräddarsydd inredning efter din smak.

Vi erbjuder även hjälp med mindre renoveringar, möbelpaket eller full möblering, homestyling och övrig projektledning. Tveka inte att kontakta oss för att berätta vad just du behöver hjälp med så skräddarsyr vi ett paket efter dina behov.

Steg för steg

Vår arbetsprocess består som regel av åtta faser:

1. Idé

I ett första möte kommer du med dina tankar och idéer. Utifrån det kommer vi tillsammans fram till hur vi kan hjälpa dig att skapa ditt drömhem, vare sig du har en tomt, ett hus i behov av renovering/uppfräschning eller än så länge bara en idé.

2. Förprojekt 

I form av en förstudie analyserar vi vad som krävs för att genomföra ditt projekt. Vad kan göras i ditt hus och hur? Vi går igenom stil, smak, material, färger, budget och övriga önskemål. Utifrån det ger vi dig ett konceptförslag som beskrivs i bilder, text och planritningar. Syftet är att visualisera din idé och din målsättning med projektet.

3. Designutveckling 

Här kontaktas nödvändiga parter som krävs för att kunna genomföra ditt projektet, som till exempel arkitekt/teknisk arkitekt, advokat och landskapare. Vi besöker butiker och leverantörer för att hitta de material, produkter och snickerier som ska finnas i huset. Tillsammans planerar vi kök och badrum efter era behov. I det här steget görs även en projektplan och en estimerad tidslinje.

4. Byggnadslov 

När båda parter känner sig bekväma med förslaget ska aktuella bygglovshandlingar – såsom planritningar, fasadritningar och situationsritningar – skapas tillsammans med utvald arkitekt/teknisk arkitekt och levereras enligt kommunens krav. Här hjälper vi dig att se till att arkitekten levererar planritningar som stämmer överens med dina önskningar och de förprojekt som godkänts. Tillsammans med utvald arkitekt/teknisk arkitekt ser vi därefter till att kommunikationen med din kommuns stadsbyggnadskontor blir så effektiv som möjligt.

5. Konstruktionsdokumentation 

Belysningsplan, detaljritningar, beskrivningar och tekniska konstruktioner arbetas fram, för att vi därefter ska kunna gå vidare och fylla huset med dess detaljer. Nu har din dröm blivit mer konkret och vi kan ta fram den arbetsbeskrivning som ska ges till utvalda entreprenörer.

6. Upphandling 

Anbudshandlingar skickas till utvalda entreprenörer och leverantörer. Med hjälp av ett stort nätverk hjälper vi dig med råd och rekommendationer angående vilka du kan välja att använda dig av. När valet av entreprenörer och leverantörer är gjort säkerställer vi att kontraktet är tydligt och att byggprojektet kan färdigställas. Det görs i närvaro och kontroll av oss som projektledare och under uppsikt av dig som beställare.

7. Byggarbete och sign off 

Vi projektleder och följer utvecklingen på plats – vi fungerar som dina ögon under hela processen. Vi ansvarar för att bygget sker enligt våra anvisningar i samråd med hantverkarna. Vårt uppdrag som projektledare för byggplatsen startar samma dag som hantverkarna börjar och slutförs inte förrän du som kund har godkänt hantverkarens arbete och att huset är färdigt för inflyttning.

8. Möblering och styling 

Möblering och styling startar redan under designutvecklingen, och avslutas inte förrän huset är slutbesiktigat och det är dags att ställa allt på plats. Vi tar hand om allt från att presentera möbelförslag och beställa, till leverering, montering och slutstyling.


Recensioner - Berättelser från några av våra kunder

När man ska bygga, renovera eller uppgradera sin bostad utomlands är det många beslut som ska fattas och många personer som behövs koordineras. Det är inte alltid så lätt när man varken har tiden eller kan vara på plats. Många av våra kunder har tidigare erfarenheter av vilka svårigheter man stöter på både när det gäller byggkultur, byråkrati och tankesätt. Vi har intervjuat några av dem vi har hjälpt att skapa sitt drömboende i Spanien. Ta del av deras berättelser nedan.

Svenska English

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår